A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tájékoztatója
hajdunanas.hu | 2018.May.25. 11:10

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tájékoztatója

A 2018. május 2-án megtartott Tedeji lakossági fórumon több panasz érkezett a Tedjei ivóvíz minőségére. Az üzemeltető a korábbi vízminőségi panaszok miatt is már a fórum előtti időszakban megkezdte a tárolómedencék és az elosztóhálózat tisztítását (mely tervezett mosatásról a lakossági tájékoztatás is megtörtént), illetve a lakossági fórumon jelzett nem megfelelő vízminőség miatt a végvezetékes szakaszok ismételt mosatását is elvégezte május első hetében.  Ezen beavatkozásról nem történhetett meg a lakossági tájékoztatás, mert azonnali intézkedés volt ez a beavatkozás.

Sajnos a vízminőségi kifogások a megtett intézkedések ellenére is jelentkeztek a hónap közepén, ezért az üzemeltető napi rendszerességgel végzi a műszeres ellenőrző méréseket, illetve a vezetékrészek rendszeres mosatását.

Jelenleg az oxidációs-levegő adagolórendszer meghibásodás okozza és okozta a víz elszíneződését, mely vas kiülepedés egészségügyi kockázatot ugyan nem hordoz, azonban érzékszervi észlelése valóban rendkívül zavaró, de a vízminőség a vizsgált paraméterek tekintetében megfelelő.

Éppen ezért az üzemeltető a hiba javításán folyamatosan dolgozik (folyamatosan optimalizáljuk a vegyszeradagolást és fokozottan felügyeljük a víztisztító technológiát, továbbá a hálózati szivattyúk vezérlésének felülvizsgálata már megtörtént).

A fentebb ismertetett előzmény alapján a lakosság türelmét és megértését kérjük a meghibásodás megnyugtató javításáig.

Galéria