Álompárok kerestetnek! Egy különleges nyílt nap fogyatékos embereknek
hajdunanas.hu | 2018.Feb.02. 13:29

A Salva Vita Alapítvány a Fehér Bot Alapítvánnyal és más szervezetekkel együttműködve idén 2018. március 20-23. között szervezi meg hazánkban a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” napot. E különleges nyílt nap célja, hogy a jelentkező fogyatékos emberek megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak. A program előkészítése már zajlik, az alapítvány várja a programra nyitott munkáltatók és az érdeklődő fogyatékos emberek jelentkezését.

Írországban már évek óta sikeresen működik a „Job Shadow Day”, amely napon a dolgozni vágyó fogyatékos emberek kipróbálhatják magukat „álommunkájukban”. 2015-ben először, Európa több országában is megrendezésre került ez az érzékenyítő program, ugyanazon a napon.

A programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nem csak a cég mutatkozik be az érdeklődő fogyatékos embereknek, hanem mindig egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló, egy házigazda is. Ő fogadja a fogyatékos munkavállalót, aki az ő munkanapját követheti nyomon. Reményeink szerint ezen a napon a napi rutin mellett különböző érdekes, különleges tevékenységekbe is betekinthetnek majd a szerencsés résztvevők. A jelentkezőket tapasztalt mentorok kísérik a munkahelyekre az résztvevőket, majd a helyszínen egész nap hozzáértő támogatást biztosítanak.

Bízunk abban, hogy sokan jelentkeznek a programba, és még többekhez eljut majd a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” híre. Bár ennek a nyílt napnak nem célja, hogy konkrét állásajánlatok szülessenek, mégis újabb mérföldkövet jelenthet a fogyatékos emberek megismerésében, elfogadásában, elősegítheti, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni.

A programba a www.nekedmunka.hu honlapon online formában elérhető regisztrációs lap kitöltésével, valamint a Fehér Bot Alapítvány irodáiban lehet jelentkezni.

Szabó Krisztina                                                      Baranyai György

Fehér Bot Alapítvány                                               Fehér Bot Alapítvány

4087 Hajdúdorog, Fogadó u. 3-5.                           4024 Debrecen, Kossuth u. 42. IV. emelet

0630-825-3038                                                        0630-630-4781

Galéria