Az utánpótlásért és az egészséges életért építkeznek Nánáson
hajdunanas.hu | 2018.Jul.12. 13:43

Új, 550 fő befogadására alkalmas sportcsarnok épül Hajdúnánáson.

Nemcsak a kézilabdázók igényeit szolgálja ki, de városi rendezvények helyszínéül is szolgál majd az az új sportcsarnok, melynek szerda délután helyezték el az alapkövét.

Szólláth Tibor polgármester elmondta, régi vágya válik valóra Hajdúnánás közösségének azzal, hogy egy új, modern, minden igényt kielégítő sportcsarnok épül. – Az elmúlt évek alatt megtanultuk, hogy mind a sportban, mind pedig a város életében összefogással, közös akarattal minden könnyebb – emelte ki a polgármester.

Az új épületet csaknem 600 millió forintnyi társasági adó felhasználásával építik fel, illetve rendezik be, ha pedig elkészül, 550 fő befogadására lesz alkalmas, kétoldalas lelátókkal, hat öltözővel, orvosi szobával, irodákkal, büfével, fitneszteremmel fog rendelkezni, és az egyik legmodernebb sportpadlóval várja a testedzésre vágyókat.

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő egyebek mellett arról szólt: a sportcsarnok megépülése egyfajta prevenció is, hiszen a sport az egészséges életmódnak a része. Azok, akik a jövőben több időt szánnak a sportolásra, akár ebben a létesítményben is, nagy valószínűséggel kevesebbet fognak orvoshoz fordulni – hallhattuk beszédében.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke köszöntőjében elmondta, a magyar kézilabda számára kiemelkedően fontos, mekkora utánpótlásból merítheti a jövő tehetségeit. – Az országban vannak olyan gyerekek, akik nagyszerű kézilabdázók lehetnének, csak éppen nincs még módjuk rá – ez a szempont az, ami felülír minden sportberuházással kapcsolatos kritikát” – emelte ki az elnök. – A mi feladatunk, hogy teret és lehetőséget biztosítsunk gyermekeinknek a sportoláshoz, ehhez pedig meg kell teremteni a szükséges feltételeket – tette hozzá.

A sportcsarnokot 2019 március végén veheti birtokba a város.

Galéria