Beszélgetés az irodalom nyelvén
hajdunanas.hu | 2018.Mar.12. 14:30

Irodalmi teaházba várták a vendégeket február 20-án, este 6 órakor a Pinceklubba. A résztvevők megismerkedhettek Tóth Erzsébet József Attila díjas költőnő verseivel, valamint azokkal a novellákkal, melyek a Város napja alkalmából meghirdetett novellaíró pályázaton értek el első helyezést.

  Azokat várták erre az alkalomra, akik szeretik a szép verseket, novellákat. Az estet Marth P. Ildikó szervezte, aki többször egybegyűjtötte már az irodalomszerető közönséget, azzal a céllal, hogy népszerű,  vagy esetleg nem annyira ismert költők verseit felolvassák, s egy kicsit beszélgessenek csendben, meghitten egy csésze forró tea mellett- költészetről, mondanivalókról, életutakról.

A mostani alkalomra Tóth Erzsébet József Attila díjas költőnő lett volna a meghívott vendég, akit talán nem sokan ismernek városunkban -   azonban hirtelen jött betegsége miatt nem tudott részt venni az esten.  Életútjával s  verseivel azonban megismerkedhettek a vendégek néhány   vállalkozó szellemű felolvasó – Tábori Irénke, Holocsi Mária és Nagy Sándor tolmácsolásában.

Tóth Erzsébet versei után azokat a díjnyertes novellákat hallhatta a közönség, amelyek a Város Napja alkalmából meghirdetett novellaíró pályázaton értek el első helyezést. Először a legfiatalabb kategória nyertese – Szántó Réka olvasta fel írását, melyet dédnagymamája gyermekkori emlékei ihlettek. A második felolvasó Éles Annamária volt, aki a 14-18 évesek kategóriájában lett első helyezett. Az ő novellája egy tipikus mai fiatal történet, a korosztálya  mentalitásával,  a fiatalok   „chat-nyelvén” írva.

A következő felolvasó jómagam voltam, s örömmel mondhatom, milyen jól esett  a 18 éven felüliek kategóriájában elért első helyezésem -  Újra című novellámmal .  Az irodalmi est meghitt volt és csendes- ahol minden generáció megmutathatta magát olyan emlékeikkel, melyek városunkhoz kapcsolódnak vagy a régmúltból, vagy a jelenből.

Fekete Andrea

Galéria