Fejlődő pályára állt a város gazdasága
hajdunanas.hu | 2019.Jun.14. 09:14

Ipari terület kialakítása, felére csökkent közfoglalkoztatás, megújult középületek, fecskelakások a fiataloknak – csak néhány példa arra, hogy folyamatosan nő Hajdúnánás regionális jelentősége és gazdasági teljesítménye.

Az elmúlt időszakban városunk komoly erőfeszítéseket tett és tesz mind a mai napig azért, hogy mindenki számára egy élhetőbb, szebb környezetet tudjon biztosítani. Egy olyan települést, ahonnan nem elmenni akarnak a fiatalok, akik hazai vagy külföldi nagyvárosokban találják meg számításaikat, hanem itt, helyben képzelik el jövőjüket, az életüket, ahol nem céltalan fejlesztések valósulnak meg, hanem átgondolt, logikus beruházásokkal a következő generációnak is építünk.

A számos világhírű cég debreceni betelepülése óriási lehetőséget jelent Hajdúnánás számára.

Azzal, hogy városunk tagja lett a Debreceni Agglomeráció Fejlesztési Tanácsának példátlan történelmi lehetőség és együttműködés kapujához érkezett el Hajdúnánás - emelte ki Szólláth Tibor. A városvezető kifejtette: az elmúlt néhány évben erős gazdasági fejlődésen ment keresztül térségünk, s ez a folyamat előreláthatólag a következő években is folytatódik. Hozzátette: mindent megtesz városunk annak érdekében, hogy vonzóvá tegye a befektetők letelepedését. Kiemelten fontos a befektetők fogadására alkalmas ipari terület létrehozása, melyre 10 hektár beépítetlen terület áll rendelkezésre a kisállomás mellett, az egykori állatvásártéren. Ezzel munkahelyeket teremtünk Hajdúnánáson.
A lehetőség adott, mindent megteszünk, hogy élni is tudjunk vele, jó kapcsolatot ápolunk a kormányzattal, és a fejlesztési terveinket életképesnek, jövőt állónak ítélték – mondta el a város polgármestere.

Felére csökkent a közfoglalkoztatottak száma Hajdúnánáson.

Éveken át sok-sok támadás érte a várost a közfoglalkoztatási rendszer miatt. Én a közfoglalkoztatásban nem problémát, nem nyűgöt, hanem lehetőséget, értékteremtést láttam, és ez be is bizonyosodott – véli a polgármester. Az elmúlt években a közfoglalkoztatásban dolgozók rengeteg kézzel fogható értéket teremtettek. Többek között a városi közétkeztetésben, hogy a bölcsődébe, óvodába iskolába járó gyerekeket évről évre jó minőségű zöldségekkel lássák el. Több száz kilométeren keresztül végzik a belvízelvezető rendszerek, közúthálózat, illegális hulladéklerakók felszámolását, valamint a mezőgazdasági utak karbantartását, felújítását. Elismerés illeti ezeknek az embereknek a munkáját is.

Az elmúlt időszakban az összes középület megújult.

Hamarosan végére érünk annak a folyamatnak, amelyet néhány évvel ezelőtt kezdtünk el. Szinte nincs olyan közintézmény Hajdúnánáson, amely ne újult volna meg az elmúlt időszakban – emelte ki a polgármester. Az elmúlt pár évben azért dolgoztunk, hogy a város közintézményei lehetőség szerint úgy újuljanak meg, hogy fenntartásuk kisebb költséget jelentsen az önkormányzatnak, másra tudjuk fordítani a jó szigeteléssel megspórolt pénzt, ezen kívül célunk volt, hogy jobb feltételeket, körülményeket tudjunk biztosítani a közintézményinket használó városi lakosság számára.

A következő időszak fejlesztési tervei már a polgármester asztalán vannak.

A fecskelakásokkal, a fecskeotthonokkal, a gyermekegészségügyi centrum létrehozásával, a fél millió forintos lakásvásárlási támogatással a fiataljainkat akarjuk támogatni.
Az ilyen és ehhez hasonló építkezések mind azt mutatják, hogy Hajdúnánás komoly fejlődési pályán áll. Ezt erősítik azok a népesedési és szociológiai mutatók, amelyek középtávon is pozitív folyamatokat mutatnak. Vagyis azok a fejlesztési tervek és lehetőségek, amelyek jelenleg is az asztalomon vannak, fontos és indokolt hosszú távú fejlesztések, amelyekre látható igény és kereslet van Hajdúnánáson – zárta gondolatát Szólláh Tibor.

Galéria