Folytatódik a szociális földprogram Hajdúnánáson
hajdunanas.hu | 2018.Apr.21. 08:44

Ismét sokan örülhettek a változatos vetőmagcsomagoknak és az előnevelt csirkéknek.

A programra a Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat gondozásában lévő, nehéz anyagi körülmények között élő családok jelentkezhettek. Az önkormányzat 107 család számára biztosít vetőmagcsomagot, növényvédőszer egységcsomagot, valamint előnevelt csirkéket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint támogató megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2017. évben Konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram megvalósításának támogatására meghirdetett pályázat keretében Hajdúnánás Városi Önkormányzat 21 hajdúnánási család támogatására nyert 600 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást, melyet a programba bevont családok részére vetőmag és növényvédőszer egységcsomag, valamit előnevelt csirke és indító táp formájában juttat el.

Ezeknek a csomagoknak a kiosztására került sor a program keretében április 18-án a Bocskai Filmszínház udvarán. Az önkormányzat 800 ezer forinttal támogatja a program sikeres megvalósítását, így összesen a pályázati forrással együtt közel 1,5 millió forint áll rendelkezésre a 107 szociálisan rászoruló családok támogatására.

Nyolc sikeres évet tudhatunk magunk mögött – mondta Szólláth Tibor a szociális földprogram kapcsán. Hajdúnánás polgármestere kiemelte: 2011-ben amikor elindítottuk a programot nem elsősorban a pénzen volt a hangsúly, hanem akarat, és hozzáállás kérdése volt, hiszen aktív szerepvállalást kértünk és kérünk azoktól, akik segítséget kérnek az önkormányzattól. Nem hagyjuk cserben azt, aki valóban segíteni akar a családján.

Legfőbb célunk, hogy a programban részt vevő családok az asztalukra tehessenek minél több saját maguk által megtermelt növényi és felnevelt állati eredetű élelmiszert – tette hozzá polgármester.

A szociális földprogram megvalósításában résztvevő családok az átadott mezőgazdasági javak mellet saját háztartás-gazdaságuk, kertkultúrájuk, és a program során biztosított földterület művelésében való munkatapasztalat kialakításában is segítséget kapnak.

A projekt ideje alatt a családok 20 órás mezőgazdasági képzésen vesznek részt, a termelés és tenyésztés folyamatában pedig tapasztalt agrárszakember, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai segítik őket.

A Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai a tanácsadás mellett rendszeresen ellenőrzik a földek gondos megmunkálását, a konyhakerti növénytermesztést, és az állattartás körülményeit.

Cím: Konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram megvalósítása Hajdúnánáson

Kódszám: SZOC-FP-17-KK-0163

Pályázó: Hajdúnánás Városi Önkormányzat, 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.

A támogatás összege: 600.000,- Ft

A program futamideje: 2017. július 1. – 2018. június 30.

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében valósul meg.

Galéria