Hazavárók
hajdunanas.hu | 2019.Aug.16. 13:18

Érdekes kezdeményezésnek lehetnek tanúi a közösségi oldalak látogatói: Pálóczi Imre a HYPO zenekar egykori frontembere, zeneszerző, flashmobot szervez Hajdúnánás főterére 2019. szeptember 21-re. Az esemény valójában Cipi (ahogy a városban sokan ismerik) és a Felvidéki Rockszínház énekese, Bedőcs Imre közös dalszerzeményének, a Hazaváró-nak a klipforgatása, mely a remények és az elképzelések szerint több száz embert mozgósít majd.

 

  • Hogyan született meg a Hazaváró dal?

Pálóczi Imre: - A refrén dallama már több éve motoszkált a fejemben, majd 2017 év végén egy érdekes beszélgetésbe csöppenve körvonalazódott meg teljesen. Külföldön élő magyarok keveredtek szóváltásba az itthon élőkkel, amit nem igazán értettem. Hogy milyen gondolatok kavarogtak bennem már nem emlékszem pontosan, de az érzésre igen. Ez az érzés kerített ott hatalmába, s azóta sem engedett el. Ebből született ez a dal, s ebből táplálkozik a „Hazavárók” című zenés színdarab is, amelyre Illés Csaba buzdított fel.

 

  • Kik a Hazaváró dal előadói?
  • Pálóczi Imre: - Bedőcs Imre barátommal 2018 októberére készítettük el a dalt abban a formában, amit a youtube-n meg lehet hallgatni. Imre a Felvidéki Rockszínház énekese, de előfordul a Kormorán és egyéb tribute zenekarok háza táján is. A rockzenekart helyi zenészekből raktam össze, kimondottan csak erre az alkalomra. Gyúró Zoltán gitár, Csékiné Etelka zongora, Orosz Imre dob, Orosz Kristóf basszusgitár a formáció.

  • Kiket vártok az eseményre?
  • Pálóczi Imre: - Elsősorban olyan emberekkel szeretnénk „hitelesíteni” ezt a dalt, akik érintettek a történetében, azaz él külföldön hozzátartozójuk, barátjuk, vagy ők maguk kint élnek, de a szívük haza húzza őket. Ez azért is fontos, mert őszinte és hiteles emberi érzéseket szeretnénk prezentálni az élő kokárdában, nem statisztákat és bámészkodókat. Persze, azokat is várjuk, akik átérzik azt a helyzetet, amiben ezek az emberek nap mint nap élnek.

 

  • Elindult a facebookon az eseménynek egyfajta népszerűsítése, beharangozása különleges video üzenetekkel. Hogyan sikerült ezeket az embereket megnyerni, miért éppen rájuk esett a választás?
  • Pálóczi Imre: - Sok oka van, annak, hogy ezt a módját választottam a téma kibontakoztatására. Leegyszerűsítve csak két okot említenék: egyrészt a közösségi médiák tele vannak világrengető bölcsességekkel. Én nem akartam „elbújni” az írott szavak mögé, s aki ebben a témában felvállalja a gondolatait, az mind merjen az emberek szemébe nézni! Másrészt: velem született hitem szerint, mindig is tudtam, hogy az univerzumban minden kérdésre van egy válasz is, csak ember kell, aki megtalálja azt. Verset, dalt már sokat, de színdarabot még sosem írtam. Ha az Élet most erre az útra vitt, hiszem azt, nem véletlenül tette. Eddigi alanyaim számomra mind letettek valamit az asztalra, amit én személy szerint tisztelek bennük. Következőkben viszont lesz olyan is, akit azért teszek fel a nyilvánosság elé, mert a válasza az éppen születendő Hazavárók színdarabra gyakorol hatást bennem, ezáltal válik / válhat értékké mindannyiunk számára.

  • A Hajdúk Világtalálkozóján személyesen is találkozhattak veletek az érdeklődők.

 

  • Pálóczi Imre: -  A HVT legfontosabb momentuma részemről az emberi találkozások, kapcsolatok voltak. A célja nyilván a forgatás és a klip népszerűsítése volt. Szórólapot osztottunk néhány barátommal, akik mind-mind meggyőződésből jöttek segíteni. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani nekik! A klip egyik legfontosabb elemével az emblémázott pólóval is itt találkozhattak először az emberek. A pólók a Magyar zászló alapszíneiben kaphatók, hiszen ebből szeretnénk kirakni a körforgalom körül az élő kokárdát, mint az összefogás jelképét, amihez a legszerényebb becslések szerint is minimum 600 fő kellene. Ez az esemény azonban az egyén erejét és őszinte érzéseit kell, hogy tükrözze, csak akkor érheti el a hatását. Ez egy szép kihívás a Hajdúságban élő embereknek, de hiszem, hogy az ilyen őszinte pillanatokért érdemes élni, s egy ilyet szeretnék a résztvevőkkel együtt Hajdúnánás körforgalmában átélni a Szüreti Sokadalom napján szeptember 21-én szombaton 14-órakor.

További információk: https://www.facebook.com/hazavarok

Galéria