Helló Hajdúnánás - Hasznos mobil alkalmazás jött ki a városban élőknek és a városba látogatóknak
hajdunanas.hu | 2019.Oct.10. 11:08

Az applikációt sajtótájékoztató keretében mutatták be.

Az elmúlt években megkezdődött egy Hajdúnánás történetét bemutató új kötet összeállítása. Az Önkormányzat a debreceni történészekkel közösen több konferenciát is szervezett a város történeti és kulturális örökségéről. Az idei konferencián vetődött fel az ötlet, hogy

a modern technikai lehetőségeket kihasználva egy turisztikai látványosságait bemutató mobiltelefonos alkalmazás készüljön.

Az alkalmazás alapötlete és a tartalmi elemek Dr. Forisek Péter és Dr. Csiszár Imre történészekhez fűződik.

A mobil applikáció egyelőre Hajdúnánás 12 nevezetességét mutatja be, amelyek a város történetéhez, kulturális örökségéhez, a református múlthoz, és a turisztikához kapcsolódnak.

A jelenlegi 12 állomás: A városfal és Hajdúnánás város története, Hajdúnánás Városháza, a református templom, a katolikus templom, Bocskai István fejedelem szobra, Kossuth Lajos szobra és kultusza, az I. világháborús emlékmű, a Hajdúnánási Múzeum története (benne a Kitaszítottak című kiállítás), a Kőrösi Csoma Református Gimnázium épülete, a Városi Fürdő, a Tájház, illetve és a Kendereskert és a pásztorkodás. 

A 12 nevezetességhez egy-egy tájékoztatási pontot rendeltünk, amelyekről az adott nevezetességgel kapcsolatos rövid történeti és egyéb leírások, fényképek és rajzok (köztük retro képek), illetve videók tölthetők le.

Az applikáció a GPS-rendszer segítségével végig vezeti a turistákat a városon, a tartalmak megismerését követően egy kvíz segítségével játékosan tesztelhetik tudásukat a megismert nevezetességekről. A kvíz-kérdések a szöveges és vizuális tartalmak segítségével könnyen megválaszolhatók. A legjobban „vizsgázók” a város által felajánlott ajándékokat nyerhetnek, hajdúnánási portékákat, illetve ingyenes vagy kedvezményes fürdőbelépőt. Az alkalmazás továbbfejleszthető, újabb nevezetességeket lehet bekapcsolni, így a város teljes múltját és jelenét bemutató, színes, játékos turisztikai vezetőként használható.

Az applikáció péntektől elérhető a play áruházban.

Galéria