Jó ütemben haladnak a Gyermekegészségügyi Centrum épületének felújítási munkálatai
hajdunanas.hu | 2019.Sep.06. 12:36

Hamarosan átadására kerül Hajdúnánáson a Gyermekegészségügyi Centrum, amely XXI. századi infrastruktúrájával teljes mértékben megfelel majd a modern kor kihívásainak és új távlatokat nyit meg a helyi gyermekorvosi ellátás terén. A Tulipán utcai volt tüdőgondozó épülete teljes belső és külső felújításon esik át.

A megújult épületben 7 védőnői körzet és 2 iskola egészségügyi szolgálat, valamint 3 gyermek háziorvosi praxis kerül kialakításra. Lakossági igény volt, hogy a gyermekek ne legyenek egy épületben a felnőttekkel, mert könnyebben megfertőződnek az egyébként is gyengébb immunrendszerű, lebetegedett gyermekek – hangsúlyozta Hajdúnánás polgármestere.

Szólláth Tibor elmondta, kezdetben a rendelőt szerettük volna bővíteni egy emelettel, azonban ez építészetileg nem volt kivitelezhető, így a rendelőintézettől 500 méter távolságra lévő, Tulipán utcai volt tüdőgondozó épületét választottuk a gyermekellátás jövőbeni otthonának. Reméljük az új, korszerű eszközökkel felszerelt épület, mely babakocsival is könnyen megközelíthető, a szülők megelégedésére fog szolgálni – tette hozzá a polgármester.

Galéria