Kié a legszebb konyhakert?
hajdunanas.hu | 2018.Nov.09. 08:57

Idén is díjazták Hajdúnánás legszebb konyhakertjeit. Legalább ötféle növény, jó minőségű termés, rendezett környezet - ezek a főbb szempontok. A program sok közösséget megmozgatott – részt vett óvodai, gyermekvédelmi és nyugdíjas közösségek egyaránt.

 

A település önkormányzata is csatlakozott a 6 éve indult és mára országossá nőtt „A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Vállalkozó szellemű zöldség-gyümölcs termesztők jelentkezését várták a programra. A város immár ötödik éve szervezi meg a kezdeményezést.

Reszeginé Kállai Anikó programkoordinátor elmondta, hogy a zsűri az értékelések során figyelembe vette, hogy a kertekben minimum öt különböző konyhakerti növényt termesszenek, a kert rendezett környezetben helyezkedjen el, valamint a megtermelt zöldségek, gyümölcsök minősége megfelelő legyen. A pontozásnál fontos szempont volt a megművelt terület ötletes, szép, gondozott, gyommentes és egyben hasznos kialakítása.

Normál kert kategóriában:

I.       Szabó Sándorné (Országos díjra jelölt)

II.      Máró Józsefné

III.     Varga Lajos

 

Balkon kategóriában:

Csikós Ágnes

 

Zártkert 2 kategóriában:

Jámbor Lajos

 

Zártkert 3 kategóriában:

I. Karcagi Zsolt és Gyöngyösi Éva (országos díjra jelölt)

II. Bózsár Zsigmond

II. Zsíros Imre

 

Közösségi kert kategóriában:

I. Hajdúnánási Óvoda Eszterlánc Tagintézménye

I. Hajdúnánási Református Egyházközség Idősek Otthona és Szociális Gondozási Központja (Balla László, Dr. Szentpéteri József, Kovács János, Pók Istvánné)

II. Hajdúnánási Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ

Galéria