Közművelődési díjat kapott Hajdúnánás
hajdunanas.hu | 2018.Jun.15. 10:03

A Magyar Népművelők Egyesülete 35. alkalommal Hajdúszoboszlón rendezte meg a Népművelők Országos Vándorgyűlését. A május 15-17. között lebonyolított eseménysorozaton közel 200 népművelő és érdeklődő vett részt.

Az MNE díját évről évre azok az önkormányzatok kapják, amelyek hosszú időn keresztül példamutató tevékenységet folytatnak a helyi közművelődés és kultúra szervezése terén, illetve olyan támogatási és döntéshozatali gyakorlattal rendelkeznek, amely hatékonyan segíti a helyi kulturális értékek megőrzését, új értékek teremtését.

Az “Önkormányzatok a közművelődésért” díjat Dr. Csiszár Imre Hajdúnánás alpolgármestere vette át Hajdúszoboszlón a Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett Népművelők Országos Vándorgyűlésén. Az MNE elnökségének döntése eredményeként, a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. felterjesztése alapján, Hajdúnánás Városi Önkormányzat a közművelődési feladatellátás terén végzett kiemelkedő munkája eredményeként nyerte el a díjat, amely Asszonyi Tamás szobrászművész plakettje és egy díszoklevél.

Hajdúnánás mellett Deszk, Csömör és XVII. kerület Rákos mentét díjazták. Egyesületi Emlékplakett kitüntetésben részesült Gábor Klára, Szűcs Ferenc és Horváth György.

Galéria