Megalakult az új képviselő-testület
hajdunanas.hu | 2019.Nov.08. 12:10

November 7-én, csütörtök délután tartották az önkormányzati választást követően, az alakuló képviselő-testületi ülést a Városháza dísztermében ünnepélyes keretek között, sok vendég, köztük Dr. Tiba István országgyűlési képviselő részvételével. Az október 13-án megtartott választás eredménye november 4-én 16.00 órával vált jogerőssé.

Képviselők eskütétele

Az ülés Biró István, a Helyi Választási Bizottság elnökének beszámolójával kezdődött, aki részletesen ismertette a választás eredményét, mely öt évre meghatározza Hajdúnánás jövőjét. A választásra jogosultak 32%-a vett részt az önkormányzati választáson. Nyolc képviselő az egyéni választókerületekből jutott be, hárman pedig a kompenzációs listán szereztek mandátumot, így a testület létszáma – a polgármesterrel együtt – 12 fő.

A beszámolót követően következett a képviselők közös eskütétele, illetve a képviselői megbízólevelek átvétele:

1. választókerület Oláh Miklós
(DK-MSZP-JOBBIK-MOMENTUM-LMP-HESZE)

2. választókerület Dr. Csiszár Imre
(FIDESZ-KDNP)

3. választókerület Bakó Sándor
(DK-MSZP-JOBBIK-MOMENTUM-LMP-HESZE)

4. választókerület Ötvös János Attila
(FIDESZ-KDNP)

5. választókerület Dr. Éles András
(DK-MSZP-JOBBIK-MOMENTUM-LMP-HESZE)

6. választókerület Dózsa Miklós
(FIDESZ-KDNP)

7. választókerület Bódi Judit
(DK-MSZP-JOBBIK-MOMENTUM-LMP-HESZE)

8. választókerület Nagyné Legény Ildikó
(FIDESZ-KDNP)

9. Kállai Zsolt
(a DK-MSZP-JOBBIK-MOMENTUM-LMP-HESZE listájáról)

10. Török István
(a DK-MSZP-JOBBIK-MOMENTUM-LMP-HESZE listájáról)

11. Nagyné Juhász Krisztina
(a FIDESZ-KDNP listájáról)

Polgármesteri eskütétel

A polgármester megválasztását követően esküt tett a képviselő-testület előtt, erről okmányt írt alá, majd átvette megbízólevelét. Hajdúnánás polgármestere: Szólláth Tibor (FIDESZ-KDNP) lett 3.399 érvényes szavazattal.

A képviselő-testület november 7-én megtartott alakuló ülésén Szólláth Tibor ismertette a 2019-2024-es önkormányzati ciklusra vonatkozó programot. Beszédében kiemelte: a fejlesztési lendület tart még egy darabig hiszen több mint 2 milliárd forint értékű beruházás, fejlesztés vár még átadásra, megvalósításra. Fontos kiemelni, hogy az elmúlt időszakban stratégiai megállapodást tudtunk kötni a Debreceni Egyetemmel, Debrecen városával, illetve az EDC-vel Debrecen ipari fejlesztéseit koordináló munkaszervezetével. Elindult a fürdő fejlesztése is, az első lépéseket már megtettük, a továbbiak már az új testület kezében vannak.

Az előttünk álló időszak fejlesztései kirajzolódtak, a pályázatokat megnyertük, a következő években ezeknek a beruházásoknak a megvalósításai várnak ránk – tette hozzá Szólláth Tibor. „Vallom, hogy alapjaiban a nyílt, őszinte, jó szándékú, a városért végzendő együtt munkálkodásnak kell továbbra is meghatározónak lennie.” Ehhez kívánt eredményes munkát minden képviselő társának a következő öt évre – hangsúlyozta a harmadik polgármesteri ciklusát kezdő városvezető.

Ezt követően a jogszabályi előírásoknak megfelelően a polgármester illetményéről és költségtérítéséről is határozott a képviselő-testület.

Testületi ülés november végén

A soron következő képviselő-testületi ülés 2019. november 28-án (csütörtök) lesz, ahol sor kerül a tervek szerint az alpolgármester megválasztására és a bizottságok megalakítására is.

Galéria