Óriási lehetőségek kapujában Hajdúnánás!
hajdunanas.hu | 2019.Aug.13. 08:34

Hajdúnánás olyan történelmi lehetőségek előtt áll, amelyek példa nélküliek a város eddigi életében. Debrecen robbanásszerű gazdasági fejlődése azt eredményezi, hogy a megyeszékhely belátható időn belül az ország második fővárosává válik, ami Hajdúnánás gazdaságára is kedvező hatást gyakorol.

Azok a környező városok, úgynevezett agglomerációs települések, amelyek jó kapcsolatokat ápolnak Debrecennel, és kedvező befektetői környezetet tudnak teremteni, óriási profitra tehetnek szert, ugyanis a megyeszékhely nem lesz képes egyedül ennyi munkaerőt foglalkoztatni, és ennyi befektetőt befogadni, szüksége lesz a „tehermentesítésre.”

Milyen előnyökkel jár, ha élünk a lehetőségekkel?

  • A debreceni nagyvállalatok kiszolgáló egységei jó eséllyel városunkba fognak települni, így számos új munkahely nyílhat meg a hajdúnánásiak előtt.  
  • Több időt tölthetünk majd a családunkkal, nem kell ingázni a lakóhely és a munkahely között.
  • Az ideérkező új vállalatok iparűzési adója növeli majd az adóbevételt, ami további infrastrukturális fejlesztésekre is forrást biztosít.
  • Vitathatatlan, hogy ezáltal a település versenyképessége növekedni fog, ami bérnövekedést is eredményez, illetve a telekárak növekedésében is megmutatkozik majd.

Elsődleges cél az, hogy középtávon egyre több, stabil megélhetést biztosító munkahely jöjjön létre Hajdúnánáson, és ezzel megakadályozzuk a fiatalok „elvándorlását”, illetve ösztönözzük a visszatérésüket. Hajdúnánás jövőképe egy olyan város, amely nemcsak megtartja lakosságának számát, hanem növelni is tudja. Az első lépéseket már megtette a városvezetés, az infrastrukturális fejlesztések elindultak, sok már be is fejeződött: a bölcsődei férőhelybővítés, a Gyermekegészségügyi Centrum felépítése, a Balmazújvárosi út felújítása jelentős mértékben hozzájárul a kedvező gazdasági környezet megteremtéshez, a befektetői hajlandóság növeléséhez. Hajdúnánás a debreceni agglomeráció egyik kedvelt településévé válhat, ami egyet jelent az életszínvonal emelkedésével és új munkahelyek teremtésével!

Galéria