Elhatárolódik Hajdúnánás vezetése is az első magyar LMBTQ-mesekönyvtől
hajdunanas.hu | 2020.Oct.02. 11:09

Hajdúnánás és az egész magyarság gyarapodó jövőjét a hagyományos családmodell támogatása jelenti. Gyermekeink egészséges szellemi fejlődését nem szolgálhatja egy olyan propagandakönyv, amelyben két királyfi lesz szerelmes egymásba vagy épp a nemet váltott jelenleg bakként élő szarvas bak párjával együtt neveli az őzikéket, esetleg, ahol egy fiú szoknyát akar hordani – ezt Szólláth Tibor polgármester mondta.

Hosszú évek óta minden területen igyekszünk a családjainkat támogatni egészen a születéstől, a családalapításig: segítjük fiataljainkat a fecskelakás programjainkkal, a fél millió forint támogatással az első lakáshoz jutáshoz, a bölcsődei férőhelyek növelésével, gyermekszületési támogatással vagy a közművesített telkek kedvezményes vásárlásával. Mindezzel a közös jövőnkbe, a város jövőjébe fektetünk.    

A születések száma a városban kezd a közel húsz évvel ezelőtti demográfiai adatokhoz közelíteni. A múlt évben 191 gyermek született, 101 kisfiú és 90 kislány – emlékeztetett a polgármester.

A hagyományos családmodell erősítését szolgálja az a kezdeményezés is, amely abból az ötletből indul ki, hogy a gyermekek születésekor a szülői házakra „Babazászló” kerüljön kitűzésre, hogy ily módon köszöntsék az újszülötteket. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ezt a gondolatot folytatva Babazászlós felhívással fordult a hazai önkormányzatokhoz.

Felhívásuk lényege, hogy amely önkormányzat egyetért a kívánt gyermekek megszületésével, tegye ki a polgármesteri hivatal épületére az eredetileg újszülöttes házaknál használatos babazászlót, a település köszöntse ily módon is az újszülötteket – emelte ki Szólláth Tibor.

Teljes mellszélességgel a mozgalom mellett állunk. A képviselő-testület még szeptemberben elfogadta és a kezdeményezés mellé állt. Hamarosan a Városháza épületén is lobognak a kék és rózsaszín babazászlók.

A sok-sok pozitívum mellett sajnos beszélnünk kell és nem mehetünk el szó nélkül olyan folyamatok mellett, amelyek már itt vannak velünk és nem valamiféle jövőbeli fikciók.

Az elmúlt napokban óriási port kavart az első magyar LMBTQ (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) mesekönyv megjelenése hazánkban. Már közel 80 ezer főt is meghaladta azok száma, akik nem akarják a könyvesboltok polcain látni a vitatott kiadványt. Én sem – emelte ki Szólláth Tibor.

Ez a „könyv” nemcsak a gyerekek egészséges szellemi fejlődését, hanem a hosszú évszázados kultúránk ellen is támadás, ugyanis annak nem képezik részét olyan mesék, amelyben két királyfi lesz szerelmes egymásba, a nemet váltott jelenleg bakként élő szarvas bak párjával együtt neveli az őzikéket vagy ahol egy fiú szoknyát akar hordani.

Hiszek abban, hogy a magyarság gyarapodó jövőjét a hagyományos családmodell támogatása jelenti.

Óvodáinkban, iskoláinkban nem tudom elképzelni, hogy egy „Labrisz Leszbikus Egyesület” gondozásában megjelent könyvet lapozzanak gyermekeink és olvassanak fel pedagógusaink, amelyben többek között meleg, leszbikus, transznemű, hősökkel is találkozhatnak a gyerekeink. Mindezek mellett homoszexuális „esküvőt” és „házasságot” bemutató történetek is helyet kapnak, ahol a heteroxeuális karaktereket, mint gonosz szereplőket jelenítik meg.

Polgármesterként és családapaként elhatárolódom az ilyen fajta könyvektől és a gyermekek fejlődésének biztonságát és védelmét szem előtt tartva kérem azokat a könyvesboltokat, ahol megjelent a „Meseország mindenkié” című könyv vegye le kínálatából.

Arra kérem a hajdúnánási szülőket, pedagógusokat, hogy írják alá a mesegyűjtemény terjesztése ellen indított petíciót.

https://www.citizengo.org/hu/fm/182339-vegye-le-kinalatabol-az-lmbtq-mesekonyvet-pagony-gyerekkonyvesbolt-tobbi-arusitohely

Galéria