Fontos információk a helyi intézkedésekkel kapcsolatban
hajdunanas.hu | 2020.Mar.16. 08:56

Kedves Hajdúnánásiak!

Tudomásom szerint továbbra sincs fertőzött hajdúnánási lakos.

Március 15-én délután újabb megbeszélését tartottunk a kialakult helyzet kapcsán a városi intézmények vezetőivel.

A bölcsődés és óvodás gyermekeinek elhelyezése ügyében a megjelent Kormányrendeletre való hivatkozással, a következő döntés született.

2020.03.16-2020.03.20-ig terjedő időszakra minden tagintézmény ügyeletet biztosít azon gyermekek részére, akiknek szülei nem tudják semmilyen módon megoldani az otthoni felügyeletet. Az ügyeletben lévő kisgyerekek étkezése helyben történik majd.

Az ügyelet a rendeletben megjelent előírásnak megfelelően csak és kizárólag szülői nyilatkozat benyújtását követően vehető igénybe!

A már kialakult érkezési és távozási rendet az intézmény szigorítani fogja a hétfői (03.16.) naptól, mely szerint, a főbejáratnál a dajka nénik átveszik a gyermekeket Önöktől.

A közétkeztetés tekintetében arról határoztunk, hogy a csoportvezetők és az osztályfőnökök felmérik, hányan kérnek étkezést.

Hangsúlyozom: mindenki, aki kér, kap majd ellátást. Annak módjáról az igények beérkezését követően tájékoztatjuk az érintetteket. Addig ez ügyben is türelmüket kérem.

Azon családok gyermekei, akik nem igényelnek ügyeletet, de az ebédre igényt tartanak, jelezzék az óvodapedagógusoknál és az osztályfőnököknél! Az igény felmérése után az étel hétfőtől-péntekig, önálló és tiszta ételhordó biztosításával átvehető az iskolások számára az iskolai tálaló konyhában, az óvodásoknak pedig a Bocskai úti Közétkeztetési Kft. konyháján. Arra kérem Önöket, hogy egy ember vegye át a napi menüt, a csoportos érintkezések elkerülése végett!

 

2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem rendkívüli szünet, hanem az oktatás módjának megváltoztatása.

Az új munkarendben a tanulók részére tilos az intézmények oktatási célú látogatása.

Az általános iskolák, a középiskola és a gimnázium épületei nem zárnak be, az igazgatók innen szervezik a munkát és a porta szolgálat is működik majd. Iskoláskorú gyerekek közül a szabályok szerint felügyeletet csak az kaphat, aki szülője közfeladatot lát el, vagy a járványveszély elhárításában feladatot ellátó szervezetnél dolgozik.

A hétfőtől életbe lépő tantermen kívüli digitális munkarend nagyobb feladattudatot, fegyelmet kíván a tanulóktól, és kötelezettséget, ellenőrzést a szülőktől. Azok számára is megtalálják a pedagógusok a megfelelő oktatási módszert, akiknél nincs otthon internet elérés vagy számítógép.

Türelmet kérünk mindenkitől, hiszen össze kell hangolni a tananyagok átadásának módját, a számonkéréseket.  Jelenleg az érettségi időpontjában nincs változás, tovább folyik a felkészítés.   

A Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal igazgatási szünetet rendelt el március 16-ától határozatlan ideig. Ez azt jelenti, hogy az ügyintézés szünetel, csak a halaszthatatlan döntést igénylő eljárásokra tartanak fenn ügyeletet.  

Fontos, hogy idős szeretteinkre továbbra is figyeljünk, segítsük és védjük őket!

Mai nap a városban járva örömmel láttam, hogy nyugalom és rend van. Kérem, hogy őrizzük ezt meg.

A helyzetet folyamatosan figyeljük, ha szükséges újabb intézkedéseket hozunk, amelyekről természetesen időben tájékoztatni fogom a város közösségét.

Úgy gondolom, ez az összefogás ideje és hiszem, hogy együtt ezt a helyzetet is kezelni tudjuk.

Az előttünk álló feladatokat legjobb tudásunk szerint meg fogjuk oldani, ehhez a munkához kérem támogatásukat és együttműködésüket.

Üdvözlettel:

Szólláth Tibor

Hajdúnánás Polgármestere

2020. március 15. du. 16.00

Galéria