Húsfeldolgozó üzem termékeivel bővül a Nánási Portéka - GALÉRIA
hajdunanas.hu | 2020.Jul.28. 08:04

Húsfeldolgozó üzem termékeivel bővül a Nánási Portéka

 

Hajdúnánás sokat tett azért, hogy az egészséges életmódot, az egészséges táplálkozást előtérbe helyezze. 2013-ban bevezették a Nánási Portékát a város első helyi márkáját. A Kendereskert ökológiai gazdálkodását kiegészíti az őshonos állattartás, mely állatok húsát a helyi szövetkezet vágóhídján dolgozzák fel, s értékesítik a Városi Húsboltban.

A Belügyminisztérium támogatásával a most befejeződött Hajdúnánási Húsfeldolgozó üzem fontos, hiánypótló fejlesztés, amely jelentős mértékben hozzájárult a hajdúnánási Kendereskertre épülő körkörös gazdaság, a helyi piac megerősítéséhez. A korábbi vágóhíd napjainkra kiegészül a feldolgozó üzemmel, amely lehetővé teszi a helyi termékskála kibővítését, a Nánási Portéka márkanév megerősödését.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet által 2018 óta üzemeltetett, Arany János utca 45. szám alatti sertés vágóhíd (a FÓKUSZ-2017/0258 és a start mintaprogram HB-07/FOGL21112-4/2019 pályázat keretein belül), a tegnap átadásra került húsfeldolgozó és húskészítmény előállító üzemrésszel bővült.

További képekért kattintson IDE.

Galéria