Kontaktok
hajdunanas.hu | 2020.Aug.07. 10:13

Kontaktok

 Ifjú művészek alkottak festői környezetben már hetedik alkalommal városunkban, az Aranyszalma Alkotóházban. A fiatalok tíz napon keresztül mutatták be a képzőművészet eszközeivel saját kapcsolataikat a közösséggel, ismerős és ismeretlen alkotótársaikkal - hiszen művészeti vezetőjük, Dr. Orosz Csaba ezt a címet adta a tábor témájául.

Alkotásaikat július 31-én, pénteken mutatták be a városnak, ahol a Főtéren tartottak kiállításmegnyitót rendhagyó módon.  A művészeti vezető köszöntője után Hordós Boldizsár ifjú képzőművész osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel, aki már szinte törzsszereplője a tábornak.  18 fiatal alkotóművész a tíz nap alatt teremtette meg azt a látványt, mellyel kiegészíti a megalkotott valóságot a saját ízlésvilág közreműködésével.

A zárókiállítással egyidejűleg megnyitották a XV. Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábort, ahol a polgármesteri köszöntőt követően emlékeztek a nemrég elhunyt Nemes István festőművészre, aki elmaradhatatlan résztvevője volt a nánási alkotótáboroknak. Az Ustroni küldöttség Robert Heczko alkotását, Nemes István portréját adta át emlékezése jeléül Szólláth Tibor polgármesternek. A tábor nyolc napig tartó programjában a közös alkotások mellett szakmai előadásokkal, kirándulásokkal inspirálja a résztvevőket, akik augusztus 8-án mutatják be elkészült alkotásaikat. 

Fekete Andrea

Galéria