Már játszhatnak, sportolhatnak a kicsik és nagyok a lakótelepen
hajdunanas.hu | 2021.Mar.01. 13:46

A kicsik és nagyok örömére mától megnyitotta kapuit az Ady Endre Lakótelep belső területén a három körbekerített terület: a játszótér, a sportpálya és a fitneszpark.

A területet Nagyné Legény Ildikó és Török István alpolgármesterek nyitották ki a reggeli órákban.

A polgármester elmondta, hogy a lakótelep környezete, infrastruktúrája nagyjából 40 év alatt rendkívül elhasználódott. Több lakossági fórum is adott lehetőséget arra, hogy az itt élőkkel, a lakossággal folyamatosan átbeszéljük az esetleges problémákat, a további felmerülő igényeket – tette hozzá Szólláth Tibor.

Közösen, a hajdúnánásiakkal próbáltunk egy olyan tervet kidolgozni, ami nemcsak egy felújítási szándékot tükröz, hanem annál sokkal többet - egy több generációs közparkot tudtunk megvalósítani. Természetesen nemcsak a lakótelepen élők számára készült, hanem a város egész lakosságának – hangsúlyozta a polgármester. A zöldfelületek nagysága nem változott – továbbra is változatlanul a fás, zöldterület dominál, ami rendkívül fontos volt számunkra, hiszen a zöldváros, a fenntarthatóság jegyében szívügyünknek tekintjük.

Közös érdekünk, hogy vigyázzunk a megújult lakótelepre.

Szeretnénk, ha az elkerített játszótér, sportpálya és a fitneszpark hosszú éveken keresztül szolgálhatná a kikapcsolódni vágyókat. Az ott élők érdekeit, nyugalmát szem előtt tartva, valamint az állagmegóvás és a fokozott biztonság érdekében nyitvatartási időt vezettünk be az elkerített területekre - nyári időszakban: 6 órától 21 óráig, téli időszakban: 7 órától 20 óráig – mondta Szólláth Tibor.

A tavaszra megújult Ady Endre lakótelep belső területén 500 méter hosszúságú futópályát, elkerített játszótereket, sportpályát, fitneszparkot, térfigyelő kamerarendszert, kutyafuttatót, kerékpártárolókat, egységes kerti asztalokat, padokat, napelemes lámpatesteket, szelektív hulladékgyűjtőket alakítottak ki, mindemellett újjáépítették a burkolatokat és a járdákat is felújították, akadálymentesítették. Több ütemben telepítettek fákat, cserjéket.

A Mártírok útja és Ady Endre krt. által határolt lakótelep szervizútjának, a parkolóinak és a csapadékvíz elvezető rendszerének teljes felújítása is megtörténik.

A felújítás keretében kialakítottak az Ady Endre Lakóparkban egy „Nánási Zöldellő Tanösvényt” is, amely a gyerekek és a szülők környezettudatos kikapcsolódását teszi lehetővé a helyi termékekre fókuszálva: 10 db interaktív állomással, mobil applikáció segítségével.

A pályázat keretében a lakópark felújítása mellett folytatódik a Termelői Piac korszerűsítése, melynek részeként 8 darab új árusító faházat és 6 darab árusító asztalt helyeznek el elsősorban a Nánási Portéka védjegyhasználói és a helyi termelők számára, valamint napelemrendszert építenek ki és a piacterületét is tovább fásítják.

Galéria