Mától babazászlók jelzik a kisbabák születését Hajdúnánáson
hajdunanas.hu | 2020.Dec.09. 13:09

Városunk is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz, amellyel a megszületett gyermekeket ünnepeljük a Városháza homlokzatára kitűzött babazászlókkal.

A babazászlókat Nagyné Legény Ildikó és Dr. Csiszár Imre alpolgármesterek tűzték ki.

„A múltunk is családjainkra épült és a jövőt is ebben látjuk.” – kezdte tájékoztatóját Nagyné Legény Ildikó. Egy gyermek megszületése mindig az édesapának és az édesanyának a legnagyobb boldogság – emelte ki alpolgármester asszony. Emellett természetesen öröm a helyi közösségnek is. A gólyát szimbolizáló zászlókon a kislányok számára rózsaszín alapon, a kisfiúk számára kék alapon egy körben jelenik meg a minta – tette hozzá. Alpolgármester asszony hangsúlyozta, hogy többek között korszerű óvodákkal, kiváló iskolákkal, gimnáziummal, szakközépiskolával, megfelelő orvosi és védőnői ellátó rendszerrel, folyamatos egészségügyi szűrőprogramokkal tudunk tenni gyermekeinkért, családjainkért.

Dr. Csiszár Imre elmondta, hogy míg 2010 előtt alig 130 gyerek született, addig mára nem ritkák azok az évek sem, amikor az újszülöttek száma elérte a 191 főt a városban. 2019-ben 101 kisfiú és 90 kislány született.

Köszönhető ez többek között annak is, hogy az elmúlt években egyre több mindent igyekszünk tenni családjainkért. Fecskelakások, Csohány Jenő Gyermek Egészségház létrehozása, 30.000 Bocskai Korona gyermekszületési támogatás, babacsomag, bölcsődei férőhelyek növelése, ösztöndíjprogram, újszülöttek fái, fél millió forintos lakásvásárlási támogatás, kedvezményes telek vásárlás a fiataloknak - hangsúlyozta alpolgármester úr.

Galéria