Segítik a nánási vállalkozásokat
hajdunanas.hu | 2020.May.08. 12:38

Információs és Tájékoztató platformot hoztak létre a helyi vállalkozók, vállalkozások számára. Erről tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője és Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere.

Nehéz helyzet a mostani, mert a világot sújtó járvány és a következményeként kialakult gazdasági nehézségek egyidejű kezelése összetett feladat. Hajdúnánás Város Önkormányzata is minden erejével azon van, hogy a lehetőségeihez mérten a legtöbb segítséget megadja a lakosoknak, és a helyi gazdaság szereplőinek egyaránt – emelte ki a tájékoztatón Hajdúnánás polgármestere.

Szólláth Tibor hozzátette, az elmúlt napokban jelentettük be azt a gazdaság élénkítő akciócsomagot, amely szociális, önkormányzati és gazdasági társaságokat érintő intézkedéseket tartalmaz.

Az önkormányzat most az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központtal együttműködve, a Debrecenben már működő modell alapján létrehozott egy Információs és Tájékoztató platformot a helyi vállalkozók, vállalkozások számára.

Póser Zoltán elmondta, hogy az Információs és Tájékoztató platform lényege, hogy pontos tájékoztatást adjon többek között a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseiről, az állás nélkül maradt hajdúnánásiak munkahelykeresésének, valamint a munkaerőhiányban szenvedő cégek toborzásának támogatásában, helyi termelők segítésében, a KKV szektorban működő vállalkozók tájékoztatásában.

Az EDC Debrecen ügyvezetője kiemelte, az elmúlt időszakban kialakítottuk a kapcsolatot a kormányhivatalokkal, kormányzati szervekkel – tudunk irányt mutatni, segíteni, hogy merre érdemes tovább haladniuk a vállalkozásoknak.

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő elmondta, Hajdúnánás és az EDC Debrecen együttműködése példaértékű. Hozzátette, egy időben kell kezelni a járványhelyzetet és készülni a gazdaság újraindítására. Hangsúlyozta, az a felelős gondolkodás, ha már most felkészülnek az önkormányzatok a járvány okozta gazdasági nehézségekre, s ezzel együtt kölcsönös együttműködés alakul ki az önkormányzatok és a helyi vállalkozások között. Ez mindenki számára közös érdek – mondta a képviselő.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat és az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ együttműködésének köszönhetően az alábbi témákban, területekhez kapcsolódóan tudnak további tájékoztatást, segítséget nyújtani:

  • a kormány gazdaságvédelmi intézkedéseivel kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolása
  • járvány elleni védekezés eszközeinek beszerzésének logisztikája – várják azon cégek jelentkezését, akiknek szüksége van segítségre a beszerzésre és azokat a vállalkozásokat is kérik, hogy jelentkezzenek, akiknek rendelkezésére áll védőfelszerelés és tudnak Debreceni régióba, így Hajdúnánásra is szállítani
  • tanácsadó segítség biztosítása az adó-, és járulékkedvezmények érvényesítéséhez kapcsolódóan
  • a munkaerőpiac komoly változásai miatt állás nélkül maradt hajdúnánásiak munkahelykeresésének, valamint a munkaerőhiányban szenvedő cégek toborzásának támogatása
  • helyi termelők segítése, akik a kialakult helyzet miatt on-line, a „termelő kereső” felületen keresztül szeretnék elérni vásárlóikat, az oldal célja, hogy segítse a kommunikációt a lakosság, a szolgáltatók és a helyi termelők között
  • KKV szektorban működő vállalkozásként bővebb tájékoztatása a Kormányzati és Uniós pályázati forrásokra vonatkozóan

Ezen kiemelt témákon túl is igyekszik a cég minden felmerülő problémában érdemi segítséget adni! Forduljon bizalommal az EDC kollégáihoz a business@edc.debrecen.hu e-mail címen, illetve a https://hajdunanas.hu/, és edc.debrecen.hu honlapokon keresztül, és 1 munkanapon belül keresik Önt a megadott elérhetőségen!

Galéria