Segítsük közösen az időseket
hajdunanas.hu | 2020.Mar.18. 08:21

A 70 év felettieket a kormány és Mi is arra kérjük, lehetőleg ne mozduljanak ki otthonaikból.

Ha a 70. életévét betöltött személy vállalja, hogy otthonát nem hagyja el és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról az önkormányzat gondoskodik, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Központ és Városi Bölcsőde segítségével.

Az intézmény a veszélyhelyzetben telefonos készenléti szolgálatot biztosít. Tel.: 06/ 70 338 9229; 06/70 373 4473;   06/52 381-624 (intézményi központi a munkaidőben).

Azon 70. életévüket betöltött személyek, akik ellátásukról nem tudnak gondoskodni, kérjük, hogy hívják a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Csoportjának munkatársát a 06-30-262-41-97 telefonszámon, elsősorban 7:30 és 16:00 óra között.

Március 17. keddi naptól bezár a piac. Ezt a döntést azért kellett meghoznunk mert több környékbeli piac is bezárt, onnan az árusok és a vevők Hajdúnánásra jöttek, így az itt kialakuló tömeg a szakemberek szerint kockázatot jelent az idősekre.

A piac mellett és a városban működő üzletek a rájuk érvényes szabályok értelmében délután 15.00 óráig tartanak nyitva. Kivétel az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt.

A megjelent kormányrendelet szerint határozatlan ideig bezár a mozi, a teleház, Pinceklub, Kendereskert, Gyógyfürdő, a Tourinform iroda, Könyvtár. Látogatási tilalom lép életbe a Művelődési Központ, színház, táncház, múzeumok esetében.

A zárt és a nem zárt helyen tartott rendszeres zenés, táncos rendezvények helyszínén tartózkodni tilos.

A polgári házasságkötés és a temetések megtarthatók a rájuk vonatkozó létszámkorlátozással.

Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között tartható meg.

Kérem a kialakult helyzetben legyünk egymáshoz a szokottnál is türelmesebbek és segítsük az időseket és egyedül lévőket. Hiszem, ha közösségként viselkedünk - és Hajdúnánás mindig is összetartó közösség volt, méltó a hajdúk hagyományokhoz, - akkor ezt a helyzetet is meg fogjuk tudni oldani.  

Figyeljünk egymásra! Itt az összefogás ideje!

Szólláth Tibor

Polgármester

Galéria