Szólláth Tibor: munkára jelentkezem - ismét a megszokott módon végzi munkáját
hajdunanas.hu | 2020.Dec.11. 16:01

Néhány hét kihagyás után ismét facebookon jelentkezett be Hajdúnánás polgármestere, aki tájékoztatóját egy kis humorral kezdte: "Viccesen szólva: munkára jelentkezem!"
Pár hét karantén után ezen a héten közösségbe jöhettem és végezhetem a megszokott módon a munkámat. Hálás vagyok a családom, barátaim támogatásáért és érdeklődéséért, köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. Nem lehet elégszer elmondani, hogy ezt a betegséget komolyan kell venni, és ezért az összes megelőző intézkedést be kell tartani.


Legfrissebb helyi adatok alapján 766 igazolt koronavírussal fertőzött személy van városunkban.

  • 123 aktív fertőzött van jelenleg
  • kórházban 11 személyt ápolnak
  • sajnos eddig 15 személy elhunyt
  • 634 gyógyultá nyilvánított

 

  • Mint arról bizonyára mindenki értesült, hogy január 11-ig érvényben maradnak a jelenlegi intézkedések városunkban is:

- Vagyis a 20 óra és reggel 5 óra közötti kijárási tilalom van érvényben
- a kormány december 21-én dönt arról, hogy a Szenteste lehet-e kivétel ez alól, a szilveszter nem lesz kivétel
- továbbra is mindenkit arra kérünk, hogy viselje az orrot és szájat eltakaró maszkot.

  • A koronavírus ellen a vakcina lesz a megoldás, amely már belátható távolságban van. Elindult a napokban az előzetes regisztráció a koronavírus elleni oltásra: a vakcinainfo.gov.hu oldalon.
  • Idén a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet sajnos nem teszi lehetővé, hogy a megszokott Város Napi ünnepséget megrendezze közösségünk. Azonban mindenképpen szeretnénk ezt a városunk számára kiemelten fontos eseményt megszervezni, melyet idén online formában valósítunk meg. A városnapi ünnepséget a Hajdúnánási Televízió képernyőjén, valamint a helyi közösségi facebook oldalakon (Bocskai István, Hajdúnánás Város, Hajdúnánási Újság, Hajdúnánási Televízió) december 12-én (szombaton) az esti órákban követhetik nyomon az érdeklődők.
     
  • Szakértői csapat keresett meg a héten, akik arról tájékoztattak, hogy a napokban elkezdődik az érintett gazdákkal való egyeztetés a MotoGP projekttel kapcsolatban. Nagy könnyebbség lesz a gazdáknak, földtulajdonosoknak, hogy nem kell az ügyintézéssel kapcsolatban esetlegesen más településre utazniuk, hanem Hajdúnánáson kialakított irodában tudják ügyeiket intézni.
     
  • A „Nánás Angyala” jótékonysági adománygyűjtést 2016-ban a Hajdúnánás Városi Önkormányzat és a Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Központ és Városi Bölcsőde munkatársai indították útjára. A tartós élelmiszer, játék, könyv, vagy édesség felajánlásokat több gyűjtőponton lehet elhelyezni december 14-ig. Az adományokat a Városháza portáján, a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ portáján vagy a Család és Gyermekjóléti Szolgálat, Központ és Városi Bölcsőde Kossuth utcai székhelyén lehet leadni.
     
  • Még december elején indult el a Hajdúnánási Újság nagyszabású kérdőíve. Minél több hajdúnánási és tedeji lakost szeretnénk bevonni kérdőívünkbe, amelyben az olvasói szokásokról teszünk fel néhány kérdést. A kérdőív online kitölthető, valamint a Hajdúnánási Újság következő lapszámában is megjelenik, melyet kitöltve a Városháza és a Művelődési Központ információjánál lehet leadni.
     
  • Városunk is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz, amellyel a megszületett gyermekeket ünnepeljük a Városháza homlokzatára kitűzött babazászlókkal.A babazászlókat Nagyné Legény Ildikó és Dr. Csiszár Imre alpolgármesterek tűzték ki.
     
  • Az agrárszakképzés népszerűsítése és erősítése érdekében a héten sor került Hajdúnánás és a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma közötti együttműködési megállapodás aláírására. Az együttműködés legfőbb célja az agrárszakképzés népszerűsítése és erősítése a térségünkben, valamint az agrárszakember képzés utánpótlásának biztosítása és a fiatal munkavállalók helyben maradásának, vállalkozóvá válásának támogatása.
     
  • Az elmúlt napokban a Nagy család átvette azt az új kisbuszt, amelynek megvásárlásához adományokból és gyűjtésből is sikerült előteremteni a kellő összeget. Én ezúton is szívből köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában is, de hozzájárult a gyűjtéshez. Ez az összefogás is a közösségünk erejét mutatja.
Galéria