Töltse elektromos járművét a drivE.ON töltőkön
hajdunanas.hu | 2020.Dec.02. 08:42

2020. november 24-től bevezető áron érhető el a töltési szolgáltatás az E.ON által üzemeltetett töltőkön

Tisztelt Partnerünk!
Tavasszal nagy mérföldkőhöz értünk a töltési szolgáltatásunk terén, hiszen áprilisban jelentettük be villanyautós ügyfeleinknek a drivE.ON applikáció indulását, melynek segítségével applikáción keresztül indítható töltés az E.ON által üzemeltetett töltőkön. Nagy örömünkre szolgált, hogy ügyfeleink pozitívan fogadták a változást és azóta is folyamatosan emelkedik az applikáció letöltéseinek és a regisztráltak száma.


A drivE.ON applikáció számos kényelmi funkciót tartalmaz, mely megkönnyíti és tervezhetővé teszi az elektromos autóval közlekedők életét.
Ezúton tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy 2020. november 24-től a drivE.ON töltőkön is fizetőssé válik a töltési szolgáltatás.


A 2020. november 24-től érvényes bevezető bruttó árak az alábbiak:
• AC töltő esetén: 49 Ft/kWh + 4 Ft/perc
• DC töltő esetén: 57 Ft/kWh + 11 Ft/perc

2020. november 24-től a regisztrált ügyfeleink az alábbi fizetési lehetőségeket tudják igénybe venni a drivE.ON applikációban:

  • SimplePay eseti, azonnali fizetés, közvetlenül a töltés után:
    - Ezzel a fizetési móddal a töltés díja közvetlenül a töltés után, az applikációból elérhető SimplePay rendszeren keresztül kerül kifizetésre, bankkártyával.
    - A töltés indításához előzetesen szükséges a töltés fedezetének ellenőrzése, ezért az OTP Mobil Kft. a SimplePay rendszeren keresztül befoglal az ügyfél által megadott bankkártyán egy, az applikációban előre meghatározott összeget, melyről visszajelzést ad az ügyfélnek. Amennyiben az ügyfél leállítja a töltést, úgy a befoglalt összegből a fel nem használt rész azonnal felszabadításra kerül, a töltés tényleges díja pedig beterhelésre, azaz levonásra.
    - A töltésről elektronikus számlát küldünk az ügyfélnek.
     
  • Utólagos fizetés, havi elszámolási mód:
    - A 10. sikeresen kifizetett töltés után elérhetővé válik a havi elszámolási mód.
    - Az applikáción keresztül lehet igényelni az azonosítást követően a „Számlázás és fizetés” oldalon leírtak szerint (pl. a fizetési folyamat, ill. a teendők megtekintéséért).
    - Havi elszámolás esetén a töltésekről egyösszegző elektronikus számla készül, mely tartalmazza az összes töltést az adott hónap első és utolsó napja között.
    - A számlázás az E.ON online ügyfélszolgálaton keresztül történik, a fizetésre átutalással van lehetőség.

Egyidejűleg csak az egyik elszámolás választható, azonban az utólagos, havi elszámolás helyett bármikor visszaállítható az eseti, azonnali fizetés. A módosítást követően, vagy ha 60 napot meghaladó tartozás miatt az E.ON kezdeményezi az azonnali fizetésre való áttérést, legközelebb 365 nap múlva igényelhető újra a havi elszámolási mód. A díjfizetés mellett bevezetésre kerül kedvezmény -és utalványrendszerünk, mellyel a drivE.ON applikáción keresztül kuponok és utalványok gyűjtésére és felhasználására lesz lehetőség.


Kupon- és utalványrendszer
• A kuponok az E.ON-tól, az utalványok partnereinktől kaphatók.
• A kuponok/utalványok rögzítése az applikációban található „Kuponjaim” menüpontban lehetséges. Ezt követően a töltés megkezdése előtt kell kiválasztani a felhasználni kívánt kupont/utalványt.
• Fontos, hogy a kupont/utalványt az érvényességi idején belül lehet felhasználni a driveE.ON töltőkön.
• Egy töltésnél egy kupon, vagy utalvány vehető igénybe.
• A kupon és az utalvány nem váltható át készpénzre, valamint nem adható vissza belőle készpénz.
• Ha a töltés értéke nem éri el a kiválasztott kupon értékét, akkor a kupon teljes értéke felhasználásra/levonásrakerül.
• Az utalvány akkor használható fel, ha annak értéke eléri, vagy meghaladja a fizetendő összeget. Ha a töltés értéke nem éri el a kiválasztott utalvány értékét, akkor az utalvány nem használható fel az adott töltés során.


A változásokkal kapcsolatos információk elérhetők lesznek részletesen az alkalmazáshasználati feltételekben, az eon.hu/driveon oldalon, és az Általános Szerződési Feltételekben is.
A driveE.ON applikáció továbbfejlesztésén, új funkciók beépítésén folyamatosan dolgozunk. Várjuk az Ön/Önök észrevételeit, véleményét is. Kérjük ossza meg velünk visszajelzését az emobilitas@eon.hu email címen.
További információ: eon.hu/driveon


Üdvözlettel:
drivE.ON csapat

Galéria