VÁROSHÁZI TUDÓSÍTÁS 2021. április
hajdunanas.hu | 2021.May.27. 09:36

Városházi tudósítás

 

 

A 17/2021. (IV. 30.) Önkormányzati Rendelettel az önkormányzat 2020. évi költségvetésének teljesítését fogadta el Polgármester Úr. Az önkormányzati költségvetés bevételi főösszege 6.610.836.011 Ft, a kiadási oldalon 6.423.214.767 Ft szerepel. Az önkormányzat az elmúlt évben fizetőképességét megőrizte. A rendelet elfogadásával és a város honlapján történő megjelentetésével eleget tesz az önkormányzat annak a kötelezettségének, amely a  gazdálkodási adatok nyilvánosságra hozatalára vonatkozik.

 

A 18/2021. (IV. 30.) Önkormányzati Rendelet a képviselői tiszteletdíjakról szóló önkormányzati rendeletben elírási hibát javított.  

A 19/2021. (IV. 30.) Önkormányzati Rendelettel új szabályozás született a játszóterek és szabadidős parkok használati rendjéről.

 

A 20/2021. (IV. 30.) Önkormányzati Rendelettel közösségi együttélés szabályait sértő magatartássá nyilvánította Polgármester Úr a játszóterekre és szabadidő parkok használati rendjének megszegését.

HATÁROZATOK

 

Három alkalommal volt polgármesteri döntéshozatal márciusban. A rendkívüli határozathozatalt pályázati határidők indokolták.

 

  • Módosítást igényelt az önkormányzat belterületi utak, járdák, hidak felújítása jogcím szerinti támogatási célra benyújtott pályázatunk, erről határozatot kellett csatolnunk a pályázatunkhoz.  
  • A 2020. szeptemberi időközi választás eredménye tükrében újra alakultak az önkormányzati bizottságok.
  • Gyermekorvosi körzet rendelési idejére érkezett módosítási kérelmet fogadott el Polgármester Úr.
  • Az államháztartási törvényben foglalt kötelezettségének tett eleget az önkormányzat azzal, hogy elfogadta a saját bevételeinek, valamint az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összegét.
  • Elfogadásra került az önkormányzati fenntartású költségvetési intézményeknél, a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft-nél, a Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft-nél és a Hajdúnánási Református Egyházközség Idősek Otthona és Szociális Gondozási Központjánál a 2020. évben végzett pénzügyi-gazdasági ellenőrzések tapasztalatairól készült éves ellenőrzési jelentés.
  • Hét esetben kezdeményezték a város településszerkezeti tervének és leírásának, valamint szabályozási tervének és helyi építési szabályzatának módosítását. A kérelmeknek helyt adva a folyamatot megkezdtük a Hivatalban.
  • Két beszámolót fogadott el Polgármester Úr, a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft 2020. évi munkájáról szóló és Dr. Vincze István r. alezredes rendőrségi főtanácsos, Hajdúnánás Városi Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének a Hajdúnánás város közbiztonságának 2020. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, és az ezzel kapcsolatos feladatokról készült beszámolóját
  • Módosításra került a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata, mely az eddigi működés során tapasztalt változási igényeket vezeti át a Szabályzaton.
  • Fejlesztési támogatást kapott a Hajdúnánási Építő és Szolgáltató Kft a Hajdúnánási Gyógyfürdőben elvégzendő feladatokra.
  • A Hajdúnánási Roma Nemzetiségi Önkormányzat támogatásban részesül az általa megszervezésre kerülő rendezvényekre.
  • Fiatalok ösztönző támogatására beérkezett kérelemről született döntés, valamint fecskelakások bérlőit jelölte ki Polgármester Úr, szociális bérlakások bérleti idejének meghosszabbítására került sor. 
  • Nyolc határozatban önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítéséről, tulajdonosi jogok gyakorlásáról született döntés.
Galéria